Information och anmälan för föreläsare

Patientsäkerhetskonferensen 2018 kommer ha över 120 medverkande föreläsare. Ni bidrar alla till att göra konferensen värdefull - varmt välkommen!

Som föreläsare och moderator får ni entré till konferensens två dagar, värde 4500 kr (ingår ej middag). Resor, boende och andra kostnader står den arbetsplats/organisation ni som föreläsare kommer från. Middag på kvällen den 19 september kan ni välja att köpa till.  Vissa undantag förekommer och det är då överenskommet med projektledaren Åsa Agerbring.

Antalet föreläsare per presentation som går som föreläsare är begränsat, vanligen 1-2 föreläsare per 15 minuter.

Anmäl dig som föreläsare

Lite praktiska saker

 1. Entrébricka/namnskylt. Gå till KONFERENSENS INFORMATION i Mötesplatsen och hämta din namnskylt.
 2. Er presentation (ppt). Ni tar med er er presentation på ett usb-minne och lämnar presentationen till vår tekniker i Informationen. Vi hjälper er ladda in presentationen och kontrollerar att allt stämmer. Har ni mac-dator så ber jag er ta med er datorn. Er presentation (PPT) gör ni i formatet 16:9. 
 3. Första och sista sidan i presentationen. På förstasidan vill vi att ni skriver seminariets namn och sista sidan era kontaktuppgifter. Det underlättar för oss och för våra deltagare.
 4. Presentationer läggs på webben efter konferensen. Vill ni inte detta säger ni till teknikern när ni lämnar in.
 5. Tid och plats. I programmet ser du tid och plats för ditt seminarium. Sök på ditt namn! Lokalbild finns längst ner på denna sid.
 6. Möblering i seminarielokal. Möbleringen i seminariesalarna är i normala fall biosittning.  Framme på scenen finns 2 ståbord samt talarstol med dator.  Vi kommer även ha två mindre lokaler för de få workshops vi har.
 7. Teknik i seminarierum. I varje seminarierum finns det ni behöver; dator, datakanon, högtalare, klicker med pekare, möjlighet att visa filmer samt mikrofoner (minst 4 myggor/headmickar och 2 handmickar i varje rum). Internet finns i varje lokal. Om ni behöver något annat kan det hända att vi måste ta ut avgift för detta.
 8. Tekniker och värdar i seminarierrumen. I varje seminarierum finns tekniker och värdar som hjälper er. Tekniker ansvarar för mikrofoner, presentationer och ljud/ljus. Värdar har ansvar för att släppa in deltagare, hjälpa till med mickar vid frågor och hålla på seminarietiden. Beroende på schemat så har du tillgång till din lokal 10 - 30 minuter innan starttid.
 9. Håll tiden. Ni är ofta flera som deltar på seminarietiden, vilket innebär att det är yttersta vikt att tiden för er presentation hålls - förbered er för kortare tid än den tid ni fått. Vi vill ge utrymme för frågor och reflektioner under seminarietiden, vilket bidrar till att ny kunskap sprids bättre.
  Tänk även på att det ibland är tajt mellan de seminarierna - håll tiden!
 10. Moderatorer. På vissa seminarier finns moderator som håller ihop seminariet, men på de flesta seminarier kommer vi endast ha en person som hälsar välkommen, det innebär att ni kommer få en tid för er presentation som ni håller.
 11. Föreläsarerum. Intill Informationen i Mötesplatsen finns föreläsarearea / arbetsplats för dig. Här kan ni stämma träff med andra medverkande eller förbereda er presentation. Vi har även tillgång till mindre mötesrum om så önskas, fråga Informationen.
 12. Nyhetsstudio. Vi har en nyhetsstudio som sänder direkt under hela konferensen, det kan hända att ni som föreläsare blir kontaktade i förväg av nyhetsreporten Ted Bergdahl för att medverka i en sändning.
 13. Dela information om Patientsäkerhetskonferensen 2018. Varje seminariesida har egna "delaknappar" längst ner på sidan som gör det enkelt för dig att sprida info om att du föreläser på konferensen

Lokalbild över konferensen

Sveriges Kommuner och Landsting

Sveriges Kommuner och Landsting

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner, landsting och regioner.

Nationella Patientsäkerhetskonferensen 2018

Ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationer, yrkesorganisationer, fackförbund, myndigheter och branschorganisationer inom hälso- och sjukvård. Projektägare är Sveriges Kommuner och Landsting.